Restaurace Adéla byla slavnostně otevřena v červenci roku 2004 jako první nekuřácká restaurace v Třeboni. Název „Adéla“ nese dle masožravé rostliny rosnatky (Drosera) ze známého českého filmu „Adéla ještě nevečeřela“, která roste také na rašeliništích v okolí Třeboně.

Rezervace stolů on-line

Restaurace Adéla

Denně11:00 - 22:00

Restaurace dnes nabízí koncept otevřené kuchyně, moderní gastronomii, rybí speciality, speciální týdenní sezonní nabídky. Součástí je venkovní terasa i letní zahrádka nad Zlatou stokou, dále pak dva salonky (salonek Zlatá stoka a salonek Adéla). Kapacita samotné restaurace je 80 osob. 

Naše nabídka

Prohlédněte si nabídku naší restaurace a navštivte nás

JEDNOTNÁ CENA 142 Kč

 

Pondělí    18.11.2024

Hovězí vývar s kapáním (Al: 1,3,7,9,13)

MENU 1:   Kuřecí kostky v medovo-česnekové omáčce, basmati rýže   (Al: 1,7)
MENU 2:   Kapustové karbanátky, bramborová kaše   (Al:1,3)                                                                      

Úterý       19.11.2024

Hrachová (Al:1,3,7,9,13)

MENU 1:   Hovězí maso po burgundsku, těstoviny   (Al:1,3,12)                                                            MENU 2:   Marinované kuřecí prso, kuskus se zeleninou  (Al: 1,9)                 

 

Středa      20.11.2024

Zeleninová s pohankou  (Al:1,3,7,9,13)

MENU 1:    Pečené kuře, houskové knedlíky, zelí hlávkové červené   (Al:1,3,7)                                    MENU 2:    Smažená mořská štika, bramborová kaše   (Al:1,3,4,7)                                                      

 

Čtvrtek    21.11.2024

Kmínová  (Al:1,3,7,9,13)

MENU 1:   Sekaná pečeně, bramborová kaše, okurka  (A1:1,3,7,12)                                                    MENU 2:   Plíčky na smetaně, houskové knedlíky  (Al:1,3,7,9)                                                                                                                                                   

Pátek      22.11.2024

Drůbková   (Al:1,3,7,9,13)

MENU 1:   Cikánská hovězí pečeně, dušená rýže  (Al: 1)                
MENU 2:   Bavorské vdolky s džemem a tvarohem   (Al: 1,3,7)                                                                                                      

Sobota      23.11.2024

Květáková  (Al: 1,3,7,9,13)

MENU 1:   Smažený kuřecí řízek, vařené brambory (Al:1,3,7)                                                              MENU 2:   Halušky s bryndzou a slaninou  (AL.1,3,7)                                                                                                           

Neděle    24.11.2024 

Česneková   (Al:1,3,7,9,13)                                                              

MENU 1:  Hovězí pečeně na slanině, těstoviny  (Al:1,3)                                                 
MENU 2:  Čočková sekaná se žampióny, bramborová kaše  (Al: 1,3,7)

 

Nabídka platí do vyprodání

 

 

Jídelní lístek

Studené předkrmy

  • 75 g Paštika z uzených ryb s křenovým máslem opečená bagetka (1,4,7) 
  • 80 g Marinovaná vepřová panenka v medu a bylinkách, opečená bagetka (1)                

Polévky

  • 0,25 l Hovězí vývar se zeleninou a celestýnskými nudlemi (1,3,9,10) 
  • 0,25 l Polévka dle denní nabídky 
  • 0,25 l Třeboňská rybí polévka s krutony z bílého pečiva (1,4,7,9,10)      

Teplé předkrmy

  • 75 g   Pečené kapří mlíčí na bylinkovém másle, toast (1,4,7) 
  • 100 g Rozpečený sýr Brie s hrozny a oříšky, opečený toast (1,7,8,10,12)            

Rybí speciality

  • 200 g Filet z candáta na bylinkovém másle (4,7) 
  • 200 g Třeboňský kapr na grilu se zelím z červené řepy (4,7) 

  • 200 g Filátko ze pstruha s mladým špenátem (4,7) 

  • 200 g Filátko ze štiky na šalvějovém másle (4,7) 
  • 200 g Smažené kapří hranolky s česnekovým dipem, kváskový chléb (1,4,6,7,9,10,13) 

Minutky z kuřecího masa

  • 200 g Kuřecí prsíčko s pepřovou omáčkou (7,9) 
  • 200 g Kuřecí prsíčko se schwarzwaldskou šunkou a grilovanou cuketou (7) 

Hovězí speciality

  • 200 g Hovězí flank steak na salátku (7,10) 
  • 200 g Hovězí flank steak s pepřovou omáčkou (7,9) 
  • 100 g Tatarský biftek z falešné svíčkové se čtyřmi topinkami (1,3,9,10)

Pozn.: Tatarský biftek je připravován pouze na výslovné přání zákazníka.

Vepřové speciality

  • 200 g Špalíčky z vepřové panenky s hříbkovou omáčkou (1,7,9) 
  • 200 g Vepřová panenka s cukrovým hráškem (7) 

Bezmasá jídla

  • 300 g Rizoto z tarhoni s ředkvičkou, cukrovým hráškem a bryndzou (1,7) 
  • 300 g Domácí špecle s listy mladého špenátu, smetanou a parmezánem (1,3,7) 

Saláty

  • 300 g Ceasar salát s kuřecím masem, toast (1,4,7,10) 

  • 200 g Malý zeleninový salát 
  • 300 g Uzený pstruh podávaný s variací mladých salátů, s ředkvičkou a citronovým dresinkem, toast (1,4,10) 

Přílohy

  • 200 g Šťouchané brambory s petrželkou (7) 
  • 200 g Bramborová kaše (7) 
  • 200 g Opečené brambory ve slupce (7) 
  • 200 g Smažené hranolky 
  • 200 g Grilovaná zelenina 
  • 200 g Domácí špecle
  • 1 ks Bageta s bylinkovým máslem (1,7) 
  • 200 g Kváskový chléb (1) 

Omáčky

  • 50 g Domácí tatarská omáčka (3,10) 
  • 50 g Česnekový dip (7) 
  • 50 g Jogurtový dip s mátou a citronem (7)

Dezerty

  • 100 g Čokoládová pěna s ovocem (6,7) 
          Domácí zákusky a dezerty vlastní výroby dle denní nabídky.
 

Dětský jídelní lístek

Polévky

  • 0,15 l Hovězí vývar se zeleninou a celestýnskými nudlemi (1,3,9,10) 
  • 0,15 l Třeboňská rybí polévka s krutony z bílého pečiva (1,4,7,9,10) 

Hlavní jídla

  • 100 g Candát na bylinkovém másle (4,7) 
  • 100 g Kuřecí steak přírodní s demi glace omáčkou (9) 
  • 85 g Smažené kuřecí nugetky ( 1,3,7) 
  • 2 ks Lázeňská palačinka s ovocným rozvarem, zmrzlinou a šlehačkou (1,3,7) 

Přílohy

  • 150 g Šťouchané brambory s petrželkou (7) 
  • 150 g  Bramborová kaše (7) 
  • 150 g Smažené hranolky 

Omáčky

  • 50 g Domácí tatarská omáčka (3,10) 

Dezerty

  • 100 g Čokoládová pěna s ovocem (6,7) 
Domácí zákusky a dezerty vlastní výroby dle denní nabídky

K pivu a vínu

  • 100 g Pražené mandle (8) 
  • 100 g Slané oříšky (8)                                                        
  • 80 g   Pistácie (8)                                                                                                   

Nápojový lístek

Aperitivy

Osvěžující aperitiv na naše doporučení

  • 0,15 l Koktejl "Adéla" (12) 
  • 0,15 l Bohemia sekt (12) 

Tradiční aperitivy

  • 0,05 l Campari Bitter, pomeranč
  • 0,1 l Cinzano Bianco, citron 
  • 0,1 l Cinzano Rosso, citron 
  • 0,1 l Cinzano Extra Dry, oliva 

Bílá vína rozlévaná

  • 0,2 l  Rulandské bílé & Sylvánské zelené, polosuché, VÍNO HRUŠKA (12) 
  • 0,2 l  Veltlínské zelené, suché, VÍNO HRUŠKA (12) 

Červená vína rozlévaná

  • 0,2 1 Rulandské modré&Dornfelder, suché, VÍNO HRUŠKA (12) 
  • 0,2 1 Frankovka, suché, VÍNO HRUŠKA (12) 

Růžová vína rozlévaná

  • 0,2 l  Zweigeltrebe&Frankovka Rosé polosuché, VÍNO HRUŠKA (12) 

Sekty

  • Dle nabídky z vinného lístku

Destiláty, likéry

  • 4 cl Tuzemák 
  • 4 cl Griotka 
  • 4 cl Vaječný likér (3,7) 
  • 4 cl Peppermint likér 
  • 4 cl Amaretto (8) 
  • 4 cl Berentzen – jablko / hruška 
  • 4 cl Fernet Stock, Fernet Stock citrus 
  • 4 cl Becherovka, Becherovka lemond 
  • 4 cl Vodka Finlandia 
  • 4 cl Vodka Absolut 
  • 4 cl Baileys (7) 
  • 4 cl Gin Beefeater 
  • 4 cl Absinth 
  • 4 cl Jägermeister 
  • 4 cl Cointreau 
  • 4 cl Bacardi 
  • 4 cl Brugal 
  • 4 cl Zacapa 23
  • 4 cl Diplomatico Reserva Exclusiva 

Pravé moravské pálenky (R. Jelínek)

  • 4 cl Slivovice 
  • 4 cl Hruškovice 
  • 4 cl Třešňovice 
  • 4 cl Meruňkovice 

Tequila

  • 4 cl Tequila Olmeca Silver, sůl, citron 
  • 4 cl Tequila Olmeca Gold, skořice, pomeranč 

Cognac

  • 4 cl Hennessy V.S 
  • 4 cl Martell V.S.O.P. 
  • 4 cl Godet Fine Pearadise 

Whisky

  • 4 cl Johnnie Walker 
  • 4 cl Ballantine's 
  • 4 cl Ballantine's, 17letá 
  • 4 cl Ballantine´s 12 letá
  • 4 cl Chivas Regal 
  • 4 cl Tullamore Dew 
  • 4 cl Jameson 
  • 4 cl Jack Daniels 

Bourbon

  • 4 cl Jim Beam 

Brandy

  • 4 cl Napoleon Brandy 
  • 4 cl Metaxa 5* 
  • 4 cl Metaxa 7* 

Lázeňské likéry

  • 4 cl Černé zlato (huminové látky, detoxikace, antivirová prevence) 
  • 4 cl Aubertovka (hořká bylinná lihovina) 
  • 4 cl Brusinka (vodka s léčivými výtažky brusinky) 

Pivo

  • 0,3 l Regent 11°, točené (1) 
  • 0,5 l Regent 11°, točené (1) 
  • 0,3 l Regent 13°- Petr Vok, točené polotmavé (1) 
  • 0,5 l Regent 13°- Petr Vok, točené polotmavé (1) 
  • 0,3 l Plzeňský Prazdroj 12°, točené (1) 
  • 0,5 l Plzeňský Prazdroj 12°, točené (1) 
  • 0,3 l Radegast Birell, nealkoholické pivo sudové (1) 
  • 0,5 l Radegast Birell, nealkoholické pivo sudové (1) 
  • 0,3 l Radegast Birell pomelo, nealkoholické pivo sudové (1) 
  • 0,5 l Radegast Birell pomelo, nealkoholické pivo sudové (1) 

Nealkoholické nápoje

  • 0,33 l Coca-Cola 
  • 0,33 l Fanta pomeranč
  • 0,33 l Sprite 
  • 0,33 l Roemerguelle 
  • 0,33 l Roemerquelle citronová tráva 
  • 0,25 l Kinley Tonic water, Kinley ginger ale
  • 1 l Džbán stolní vody s citrónem 

Džusy

  • 0,3 l (dle nabídky) 

Teplé nápoje

  • 0,2 l Čaj dle nabídky 
  • 0,2 l Grog (0,04 l Tuzemák), citron 
  • 0,2 l Vinný punč s ovocem (0,04 l) 
  • 0,2 l Svařené víno bílé / červené 
  • 0,2 l Horké jablko 
  • 0,15 l Horká čokoláda se šlehačkou (7) 
  • 0,2 l Horká brusinka (0,04l) 
  • 0,2 l Horká griotka (0,04l) 
  • 1 ks Med 

Kávy

  • Ristretto (15 ml) 
  • Espresso (7) 
  • Cappuccino (7) 
  • Latte macchiato (7) 
  • Turecká káva 
  • Vídeňská káva (7)
  • Alžírská káva - s vaječným likérem a šlehačkou (3,7) 
  • Irská káva - s whisky a šlehačkou (7)

Bílá vína


Ryzlink vlašský
Druhá nejpěstovanější odrůda v Čechách, vyžaduje teplé lokality. Suché, osvěžující víno s ovocito-minerální aromatickou a vyváženou kyselinkou a zbytkovým cukrem

  • Ryzlink vlašský, moravské zemské, suché (Vinařství ZD Němčičky)


Rulandské šedé
Odrůda pochází z Francie, barva je sytější žlutozelená, s chlebovou vůní, která přechází do vůně ušlechtilých plísňových sýrů. V chuti jsou cítit lískové oříšky. Víno je harmonické se středně dlouhým dozníváním.

 

  • Rulandské šedé, moravské zemské, polosuché (Vinařství Dufek Svatobořice - Mistřín)
  • Rulandské šedé, pozdní sběr, polosuché (Vinařství Spěvák, Velké Bílovice)


Hibernal
Intenzivní vůně připomíná vůni limetky, ananasu, citrusů a červeného rybízu. Plná ovocná chuť s tóny grapefruitu s příjemným zbytkem cukru a svěží kyselinkou vytváří jedinečné víno i pro delší ležení na láhvi.

  • Hibernal, kabinet, polosuché (VÍNO HRUŠKA)


Chardonnay
Krásná ovocná lískooříšková vůně až s nádechem mléčného kokosu, což je známkou spontánního kvašení vína v novém XXL dubovém sudu a následné kupáže s druhou částí vína, vyrobeného řízeným kvašením.

  • Chardonnay, pozdní sběr, suché (VÍNO HRUŠKA)

Červená vína

Frankovka
Rubínová barva, kořenitost spojená s ovocností a jemná peckovina vytváří extraktivní víno s nádechem ostružin a višní.

  • Frankovka, jakostní, suché (VÍNO HRUŠKA)

 

Cabernet Moravia 

Plné červené víno s typickými jemnými tóny zeleného pepře a černého rybízu.

  • Cabernet Moravia, moravské zemské, suché (Vinařství Čech, Tvrdonice)


Cabernet Sauvignon
Toto víno má intenzivní rudou barvu, typickou bylinně ovocnou vůni s tóny černého
rybízu, fialek a cedrového dřeva. Chuť je mohutná, komplexní, zakulacená zráním vína
v dubových sudech.

  • Cabernet Sauvignon, pozdní sběr, suché (Vinařství Štěpán Maňák, Žádovice)

 

Svatovavřinecké
Granátový odstín, pikantní chuť s ovocnými tóny višně, zralé švestky až povidel. Harmonicky vyvážené s lehkou ovocností a zralými taniny připomínajícími pražené kávové zrno.

  • Svatovavřinecké, pozdní sběr, polosuché (VÍNO HRUŠKA)

 

Šumivá vína

Charmat de Vinselekt
Šumivé víno vyrobené metodou charmat (technologie výroby šumivých vín, kdy druhotné kvašení probíhá ve velkých tlakových nádobách). Expresivní květinovo-dropsové aroma provází svěží kyseliny s jemným a dynamickým perlením.

  • Charmat de Vinselekt (brut, demi sec) - Vinselekt Michlovský, Rakvice

 

Frizzante Hibernal
Nové odrůdové frizzante „Hibernal“ evokuje plnou ovocnou vůni ananasové šťávy, limetky a čerstvého pomela. Osvěžující a dominantní chuť grapefruitu přináší nezaměnitelný a originální prožitek..

  • Frizzante Hibernal, suché (VÍNO HRUŠKA)


Frizzante Děvín&Muškát
Tato odrůda ve spojení s výraznějším aromatickým profilem nabízí unikátní styl. Rozinkově sladší aroma s náznakem medu a bezinkového sirupu příjemně doplní Muškát Moravský, který nese znaky citrusů a čerstvého ananasu..

  • Frizzante Děvín&Muškát moravský, polosuché (VÍNO HRUŠKA)

 

  • Viante Frizzante 0% alkoholu

Perlivý nápoj z bílého dealkoholizovaného vína, zlatavé barvy, intenzivější aroma muškátového květu a citrusů jsou typické znaky Viante Frizzante.
Viante je plnohodnotné víno bez alkoholu. Vzniká z klasického vína odstraněním alkoholu ve vakuové komoře při nízkém tlaku a teplotě do 30°C.

  • Viante Frizzante nealko (VÍNO HRUŠKA)

 

Svatby

Nabízíme Vám v našich prostorách konání svatebních hostin včetně pečení svatebního cukroví a dále možnost nechat se oddat v altánu před restaurací. Pro více informací nás neváhejte kontaktovat.

Otevřeno denně 11 — 22 hodin

 

Kontakt

  • Telefon: +420 384 754 436
  • Odpovědný vedoucí: Kamil Čechal, e-mail: adela@berta.cz

Aktuální informace

Důležité novinky nebo lázeňský časopis k ranní kávě

Slatinné lázně Třeboň

Speciální akce pro klienty zdravotních pojišťoven

Speciální akce pro klienty zdravotních pojišťoven v třeboňských lázních.

Více informací
Lázně Aurora

Plavecká výuka žáků ZŠ Třeboň

Vážení hosté,

dovolujeme si Vás informovat, že vnitřní bazény Třeboňského vodního světa budou z důvodu konání plavecké výuky žáků ZŠ Třeboň od 4. listopadu do 5. prosince každé pondělí až čtvrtek vždy od 8.00 do 10.00 hodin uzavřeny. Děkujeme za pochopení.

Slatinné lázně Třeboň

Nepřijímáme nové rezervace na ambulantní rehabilitace

Vážení,

s platností od pondělí 23. září platí až do odvolání STOP STAV přijímání nových rezervací tzv. FT poukazů - ambulantní rehabilitace - pro oba lázeňské domy Auroru i Bertu. 

Kapacity pro rok 2024 jsou již vyčerpány. Děkujeme za pochopení.